top of page

Brouwerij Tzawezien is een jonge bierfirma uit Brugge. Ons doel is om jongeren, kunst en lekker bier dichter bij elkaar te brengen.

Ons verhaal begon in de zomer van 2020, toen drie vrienden een nieuwe hobby zochten en vonden dat bier maken — althans op papier — een goed idee leek. Om de paar maanden brouwden we verschillende soorten bier op klein volume in een kelder.

Na veel proberen (en ongeveer even vaak goor bier weg te gooien), botsten we op een heerlijk recept. Omdat onze vrienden en familie even laaiend enthousiast waren, besloten we om 2000 liter te bestellen via een onderaannemer. 
Brouwerij Tzawezien was geboren.

Nu zijn we twee jaar verder en verkopen we drie eigen bieren over heel Brugge. Zowel café’s, restaurants, jeugdhuizen, kleine boetieken als supermarkten bieden de WAKKO, MANIAK & FAKKER aan.

Elk van onze bieren wordt voorzien van zes unieke etiketten die ontworpen worden door aanstormend Brugs talent. In totaal zijn er dus op dit moment 18 verschillende flesjes om te verzamelen.  Neem zeker een kijkje in onze digitale galerij.

Ons levensmotto zit in de naam: tzawezien. We doen enkel zaken waar we ons zelf goed bij voelen en proberen het ons niet te veel aan te trekken wat andere mensen daarvan denken. In de toekomst willen we, naast nieuwe kwalitatieve bieren op de markt brengen, ook evenementen organiseren en feestjes bouwen!

bottom of page